Jever

Αφρός με πλούσιο δαχτυλίδι, γεύση βοτάνων & ελαφρύ υπαινιγμό γλυκάδας μελιού. Γερμανία 4,8%Alc.

  Παράγεται από ανοιχτόχρωμες βύνες & λυκίσκο στο Friesland της Βόρειας Γερμανίας. Χαρακτηριστική πικράδα που εκρήγνυται στο στόμα. Όταν ιδρύθηκε η " Friesisches Brauhaus zu Jever" το 1848 από τον Diedrich Konig, ήταν μια ακόμα ζυθοποιεία από τις πολλές τις περιοχής. Ο ίδιος όμως πίστευε πως η δική του μπύρα είχε το κάτι ξεχωριστό. Μετά τον θάνατο του Konig το 1867, o γιος του πούλησε την ζυθοποιεία την οποία ανέλαβε ο Theodor Fetkoter. Ο νέος ιδιοκτήτης λοιπόν, μετέτρεψε την συγκεκριμένη ζυθοποιεία, από μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη και μεγάλη ζυθοποιεία ενώ παράλληλα δούλεψε πολύ στην διαφήμισή της αλλά και στην παραγωγή ιδιαίτερων μπουκαλιών. 

 Ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος ήταν μια άσχημη περίοδος για την ζυθοποιεία. Ο γιος του Theodor Fetkoter, που είχε αναλάβει την επιχείρηση, πέθανε στον πόλεμο. Η ζυθοποιεία πουλήθηκε ξανά το 1922 στην ζυθοποιεία Bavaria - St. Pauli, η οποία έδρευε στο Αμβούργο.Η μπύρα Jever είχε γίνει γνωστή και εκτός της περιοχής που παραγόταν. Από το 1934 πωλέιται υπό την ονομασία Jever Pilsner.

  Μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο η συγκεκριμένη ζυθοποιεία ξαναντιμετώπιζε προβλήματα. Λόγω της έλλειψης καυσίμων, η μπύρα δεν μπορούσε να μεταφερθεί και να πουληθεί μακριά από τον τόπο παραγωγής της, παρά μόνο απευθείας στους αγοραστές που βρίσκονταν δίπλα στην ζυθοποιεία. Με το πέρας του χρόνου, η κατάσταση βελτιώθηκε και η πιο διαδεδομένη ετικέτα της ζυθοποιείας ήταν η μπύρα Jever Export. Η συγκεκριμένη μπύρα παράχθηκε μέχρι το 1990. Από το 1994 η ζυθοποιεία πέρασε στα χέρια της Dortmunder Brau & Brunnen Group η οποία και αποτελεί κομμάτι της Oetker Group από το 2005.